torstai 10. tammikuuta 2013

Lattioiden puhdistaminen

Kuiva- ja nihkeäpyyhintä:
Näitä puhdistusmenetelmiä kannattaa suosia silloin, kun lattia ei ole kovinkaan likainen eli lattialle on kertynyt vain irtolikaa ja pölyä. Nämä saadaan poistettua helposti pelkän imurin avulla tai kuivaa tai nihkeää mikrokuitumoppia käyttäen.

Kosteapyyhintä:

Kosteapyyhinnän avulla lattiasta saadaan myös pinttynyt lika pois. Tällöin lattioiden puhdistaminen aloitetaan imuroimalla irtolika ja roskat. Tämän jälkeen lattia pyyhitään kostealla puhdistusmenetelmällä käyttäen neutraalia tai heikosti emäksistä puhdistusainetta(esim. Kiilto kodinpuhdistaja) ja moppia. Mopin irtoava kangasosa kastetaan pesuaineliuoksessa kosteaksi. Lattia pyyhitään kahdeksikon muotoista liikettä mopilla tehden ja taaksepäin kulkien, jottei puhtaalle pinnalle tule jälkiä. Kostuta kangasosa pyyhinnän aikana muutamaan otteeseen sen mukaan kuinka likaiseksi se tulee. Näin saat puhtaampaa jälkeä.



Märkäpyyhintä:
Tätä puhditusmenetelmää käytetään lähinnä vain keraamisille laatoille eikä niinkään asuinhuoneiden siivouksessa. Monet pinnat eivät kestä runsasta kostetutta, joten perusteellisemmassa lattian puhdistuksessa kannattaa suosia kosteapyyhintää.


Jos kuitenkin teet märkäpyyhinnän, toimi näin:
1. kostuta moppi märäksi pesuaineliuoksessa (neutraali tai heikosti emäksinen aine)
2. pyyhi vain pieni alue kerrallaan mopilla kahdeksikkoa tehden (muista pitää huolta mopin puhtaudesta kastelemalla se useaan kertaan)
3. kerää likavesi lattialta pois, esimerkiksi lattiakuivaimella, ja nosta se rikkalapiolla sankoon (voit myös imeyttää veden lattiapyyhkeeseen)
4. huuhtele vielä lattia kostepyyhinnällä, jos pinta on ollut kovin likainen tai puhdistusaine voimakasta.









Jokaisen puhdistusmenetelmän lopuksi muista puhdistaa työvälineet, jotta seuraavalla kerralla ne ovat heti käyttövalmiita.

Huomaa myös, että voit ehkäistä lattian likaantumista ja tällöin lattian puhdistustarvetta, kun et ulkokengillä kulje eteistä kauemmaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti