sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Eteisen siivous

Ensimmäisessä omassa kodissa ei useinkaan ole opiskeluaikana suurta eteistilaa, mutta sen siisteyden ylläpito on kuitenkin tärkeää! Pienillä hankinnoilla, kuten kenkätelineen ja vaatehenkareiden avulla saa jo pidettyä kengät ja vaatteet siististi.

Eteinen on yleensä kodin näkyvästi likaisin osa. Eteisessä onkin tärkeää muistaa, että riisuu kengät heti sisälle tultuaan. Näin vältytään turhalta lian kulkeutumiselta oleskelutiloihin. Eteisen siisteydestä kannattaakin huolehtia, sillä varsinkin kuraiseen aikaan ei voi yleensä välttyä irtolialta. Eteinen kannattaakin imuroida aina tarpeen vaatiessa. Eteinen onkin toisinaan hyvä siivota useammin kuin muut tilat, jolloin estetään turha lian kulkeutuminen. Lattia on toki hyvä myös muistaa pestä aika ajoin.


Siivouksen yhteydessä kengät kannattaa asetella siististi, mutta toisaalta katse kannattaa kiinnittää  ylös esimerkiksi hattuhyllylle! Siististi aseteltujen pipojen ja käsineiden joukosta löytää mukavasti omansa aina ulos lähtiessä. Vaatepuihin laitetut vaatteet säilyvät siisteinä ja helposti käden ulottuvilla, siksi naulakkotilan siisteydestä pitäisikin huolehtia aina vaatteita ripustettaessa. Toisinaan hyllyt ja muut tasopinnat kannattaa pyyhkiä pölyistä - joten siivousliinat heilumaan eteistä unohtamatta!


Tällaista eteistä ei välttämättä jokaisella opiskelijalla ensimmäisessä asunnossaan ole...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti