sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Parvekkeen siivous

Jos sinulla on asunnossasi parveke, muistathan siivota myös sen aina tarvittaessa! Harja on hyvä apuväline parvekkeen puhtaanapidossa. Harjalla saat helposti lakaistua ylimääräiset roskat pois parvekkeelta.


 Lasitetulle parvekkeelle eivät tietysti puiden lehdet tai muut roskat lentele niin helposti, joten tällöin parvekkeen siivous kannattaakin toteuttaa kuten muissakin sisätiloissa. Imurointi on helppo ja nopea tapa pitää parveke siistinä. Riippuu lattiamateriaalista, mutta usein  parvekkeen voi pestä harjaa apuna käyttäen pesuaineliuoksella. Tolu sopii tällaiseen pesuun mainiosti. Suojakäsineet suojaavat käsiä, ja varsinkin herkkäihoisten kannattaakin suosia suojakäsineiden käyttöä. Mäntysuopa-vesi -liuos on myös mahdollinen parvekkeen pesua ajatellen.


 Parvekkeen lasit voi siis pestä samalla tavalla kuin ikkunatkin - katso ikkunoiden pesuohjeet tämän blogin sivuilta! Jos parvekkeellasi on kalusteita, huolehdi myös niiden puhtaudesta ja hoidosta. Mäntysuopa sopii usein kalusteidenkin pesuun, mutta huomioi kuitenkin omien kalusteidesi materiaalit! Erityisen tärkeää on kuitenkin huomioida, ettei likavesi valu alakerran asukkien parvekkeille, joten ota selvää taloyhtiöstäsi, miten voit toimia.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti