keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ikkunoiden puhdistus

Ikkunoiden puhdistukseen tarvitset astianpesuainetta, ikkunapesimen ja -kuivaimen. Lisäksi tarvitset siivousliinan ikkunan reunojen ja mahdollisten sälekaihtimien puhdistukseen. Puhdistus tulisi tehdä 2-3 kertaa vuodessa (esim. keväällä ja syksyllä).

Sälekaihtimet:


Sälekaihtimet kannattaa puhdistaa ennen varsinaisen ikkunan pesua, jotta ikkunan pintaan jäävä lika saadaan poistettua varsinaisessa ikkunapinnan pesussa. Puhdistuksessa voidaan käyttää imuria ja sen pölysuutinta. Tällöin sälekaihtimet suljetaan ja pinta imuroidaan. Muista molemmat puolet! Tarvittaessa voidaan kaihtimet pyyhkäistä kostealla siivousliinalla. Lopuksi avaa kaihtimet, jotta ne kuivuvat eivätkä tartu toisiinsa.






Ikkunat:



1. Kostuta siivousliina pesuaineliuokseen ja pyyhi sillä ikkunoiden reunat.

2. Pese ikkunan pinta ikkunapesimellä, jonka kangasosa on kostutettu pesuaineliokseen. Pesu kannattaa aloittaa ulkolasista, jotta näet työsi puhtaan tuloksen. Tällöin ikkunat saadaan myös suljettua järjestyksessä ja  puhtaat pinnat suojaan.

3. Kuivaa pinta ikkunakuivaimella. Yritä saada pinta kuivaksi yhdellä vedolla,(älä siis kuivaa samaa kohtaa montaa kerta peräkkäin), jotta ikkunaan ei jää jälkiä vedoista.


4. Kuivaa vielä ikkunoiden reunat mahdollisista roiskeista.

Muista, ettei ikkunoiden ulointa pintaa tule pestä, jos ulkölämpötila on -10 astetta tai vielä korkempi! Muutoin vesi jäätyy ikkunan pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti