keskiviikko 9. tammikuuta 2013

WC:n siivous

Aloittaessasi WC:n siivouksen ota huomioon käytettävien pesuaineiden happamuus ja emäksisyys. Suojakäsineiden käyttö onkin siksi suositeltavaa.

1. Pyyhi siivousliinalla kaapin päälliset alueet sekä hyllyt. Peili kannattaa pyyhkiä mikrokuitu- tai ikkunaliinalla.  Talouspaperin avulla voit viimeistellä peilipinnan.

2. Huuhtele vedellä käsienpesuallas, ja laita altaaseen pesuainetta. Neutraali tai heikosti emäksinen puhdistusaine sopii tähän kohteeseen parhaiten. Tiskiharja esimerkiksi soveltuu hyvin altaan harjaamiseen. Siivousliinalla pyyhitään allas ja hana, sekä ylä- että alapuolelta. Muistathan pyyhkiä altaan myös ulkopuolelta! Seinä ja mahdollinen pöytätaso altaan ympäriltä puhdistetaan ja kuivataan myös liinan avulla.



3.  WC-altaan siivoukseen kannattaa käyttää hapanta WC:n puhdistusainetta, jos lika on pinttynyttä. Neutraali ja heikosti emäksinen puhdistusaine käyvät muutoin. Levitä puhdistusainetta WC-altaan sisäpintaan  siten, että asetat pesuainepullon suulakkeen altaan sisäreunan alle, jolloin aine vaikuttaa erityisen bakteeripitoisiinkin kohtiin. Anna aineen vaikuttaa hetki ja harjaa tämän jälkeen WC-allas WC-harjalla. Vedentuloreunus on myös tärkeää muistaa harjata. WC-harja huuhtoutuu samalla, kun huuhtelet WC-altaan.





4. WC-istuin pyyhitään ulkopuolelta puhdistusaineeseen kastetulla liinalla. Muistathan varata omat siivousliinat WC-istuimelle ja käsienpesualtaalle! Neutraali tai heikosti emäksinen puhdistusaine soveltuu tähän hyvin. Pyyhi siis vetonuppi, vesisäiliö, istuimen kansi sekä istuinrengas. Kansi ja rengas on hyvä muistaa pyyhkiä molemminpuolin. WC-istuin pyyhitään myös ulkopuolelta niin, että jalkaosakin tulee käytyä läpi.

5. WC-istuimen ympäriltä roiskekorkeudelta on hyvä muistaa puhdistaa myös seinä. Tämän jälkeen pestään vielä lattia kostealla. Yleispuhdistusaine sopii WC-tilojen lattianpesuunkin oivallisesti.

Lopuksi kannattaa WC:n siivouksen yhteydessä vaihtaa myös puhtaat käsipyyhkeet sekä tarkistaa, että WC-paperia on riittävästi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti