perjantai 18. tammikuuta 2013

Likainen kahvinkeitin pilaa kahvin maun - kahvinkeittimen puhdistus

Kahvinkeittimen kannu ja suodatinsuppilo tulisi pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Kuitenkin kahvinkeitin, kuten moni muukin kodinkone kaipaa tehokkaampaa huoltoa silloin tällöin. Kovassa käytössä oleva keitin täytyisi puhdistaa jopa kahden viikon välein! Veden mukana keittimeen voi kertyä kalkkia, joka hidastaa veden kulkua ja lisää sähkökulutusta.

Kahvinkeittimen puhdistukseen on myytävänä useita erilaisia tuotteita, joiden vaikutus perustuu happamiin aineksiin, jotka irrottavat tehokkaasti likaa. Toinen tehokas puhdistusaine on sitruunahappo, jota voi käyttää myös vedenkeittimien ja astianpesukoneen puhdistuksessa.
Puhdistusaine laitetaan keittimen vesisäiliöön ja sekaan laitetaan puhdistusaineen ohjeissa oleva määrä vettä. Sitruunahapossa n. 2rkl happoa sekoitetaan 0.5l vettä. Vedestä annetaan valua noin puolet, jonka jälkeen keitin sammutetaan ja liuoksen annetaan vaikuttaa puolen tunnin ajan. Tämän jälkeen veden annetaan valua loppuun. Pesun jälkeen kahvinkeitin huuhdellaan valuttamalla vesi 2-3 kertaa koneen läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti