lauantai 19. tammikuuta 2013

Jääkaapin ja pakastimen sulatus sekä puhdistus

Jääkaapin sulatus ja puhdistus
Helpoiten jääkaapin puhdistus onnistuu sulatuksen yhteydessä. Likainen jääkaappi kuhisee bakteereja, joista yleensä kertoo jo pelkkä haju, joka tulee oven avauksesta.
Aluksi jääkaappi tyhjennetään elintarvikkeista. Elintarvikkeet voi viedä talvella ulos kylmään. Tämän jälkeen hyllyt ja lokerot poistetaan ja pestään erikseen jos ne ovat irroitettavat. Jääkaapin ulko- ja sisäpinnat pyyhitään astianpesuaineliuokseen kostutetulla liinalla. Jääkaapin pintojen annetaan kuivua ennen sen uudelleen täyttöä.

Pakastimen sulatus ja puhdistus
Pakastin sulatetaan keskimäärin 2-3 kertaa vuodessa huurrekerroksen paksuudesta riippuen. Jos jääkerros pakastimen seinämillä kasvaa, se lisää sähkönkulutusta ja heikentää pakasteiden laatua.
1.Ensin pakastimen virrankatkaisin sammutetaan ja pakastin tyhjennetään. Pakasteet voi talvella pakkasilla viedä pihalle tai kääriä sanomalehteen ja pakata esimerkiksi kylmälaatikkoon.
2.Tämän jälkeen pakastimen edessä oleva lattia suojataan pyyhkeellä.
3.Sulatusvaiheessa tulevalle vedelle laitetaan astia pakastimen alle tai se kerätään pakastimen pohjalta siivouspyyhkeiden avulla. Jään irtoamista voidaan auttaa muovisella kaapimella.
4.Sisä- ja ulkopinnat pyyhitään astianpesuaineliuoksessa kostutetussa liinassa.
5.Pintojen annetaan kuivua hyvin.
6.Pakastimeen kytketään virta päälle.

Pakasteet laitetaan pakkaseen takaisin vasta, kun pakastimen sisälämpötila on -18astetta.
kuva: täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti